Nederlandse Pointer Club

Welkom

  

  

De Nederlandse Pointer Club tracht jaarlijks een aantal voorjaars- en najaars veldwedstrijden te organiseren met als doel het werk van de staande jachthond in al zijn schoonheid te presenteren en te laten beoordelen door een deskundige jury.

Tevens zijn deze wedstrijden voor iedereen de uitgelezen kans om onze honden eens anders te bekijken.

Enkele Wedstrijdvormen zijn:

  • Quête à la Française Solo of Koppel wedstrijden

Deze worden zowel in het voorjaar als najaar gehouden.
In deze wedstrijdvorm is het de bedoeling dat de honden systematisch een ruim terrein afzoeken.

In Solo wedstrijden loopt er altijd één hond, in een koppel wedstrijd lopen altijd twee honden tegelijkertijd, die elk zelfstanding het veld moeten afzoeken zonder elkaar te hinderen.

De honden lopen in de stijl van hun ras. De vier rassen Britse Staande honden, waartoe de Pointer, Engelse Setter, Gordon Setter en Ierse Setter behoren, hebben allemaal een rastypische stijl.

De wedstrijden in het voorjaar zijn altijd wedstrijden vóór het schot. Er wordt nooit wild geschoten. Men hanteert een alarm pistool.

In het najaar kennen wij wedstrijden zowel vóór het schot als na het schot. In het laatste geval wordt er wild geschoten en moet de hond het wild apporteren.

  • Jeugd wedstrijd

De aanleg van de jonge hond wordt beoordeeld

  • Novice Wedstrijd

Een wedstrijd waarbij de honden nog net niet helemaal klaar zijn voor de open klas.

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, maakt deze site gebruik van cookies.

Door op onderstaande knop te klikken, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies.

I understand