Dave van 't Land

Op maandag 26 februari jl. werden wij opgeschrikt door het bericht dat onze geweldige Pointervriend Dave van 't Land na een ernstige ziekte overleden is. We wisten dat een afscheid voor altijd binnen afzienbare tijd een feit zou zijn, maar nadat Ilona en ik hem nog recent een bezoekje gebracht hebben en hij toen met ons nog over de vogels in de tuin en de slechte wildstand in de polder sprak, konden we niet vermoeden dat het al zo snel zou zijn.

Dave, jarenlang trouw lid van de Nederlandse Pointer Club, heeft op ons een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zijn kennis over jacht, wild, roofvogels en honden was ongekend. Hij kon daar op zijn bekende rustige manier veel over vertellen.
Dave heeft onder zijn kennelnaam Vlaklands ook veel Pointers gefokt, jachtpointers wel te verstaan. Met shows had hij niet zo veel op. Alhoewel, hij nam ook regelmatig deel aan onze clubmatches en scoorde met zijn Pointers altijd heel hoog.

De laatste jaren heeft Dave zich ook als keurmeester gemanifesteerd. Oprecht, correct keurend en puur gericht op de hond. Zijn verslag na afloop was vaak hilarisch. Met veel droge humor kon hij deelnemers en toehoorders uiteenzetten wat hij die dag in het veld had gezien. En, hij zag veel, had een scherp oog.

Ja op de vraag waarom zo een fantastische man als Dave ons al zo vroeg moest ontvallen zal nooit een antwoord komen.
Maar dat hij vreselijk gemist gaat worden is zeker.

Wij wensen zijn vrouw Ellen, zijn familie en vele vrienden heel veel sterkte!

Allerbeste Dave, onze laatste groet, dat je mag rusten in vrede.

Bestuur Nederlandse Pointer Club.