De Coupe d'Europe is ten einde en het verheugt me te kunnen mededelen, dat Caronte del Cangia (Voorjager Giacomo Cantoni, eigenaar Ilona Joustra) zich als 5e met Uitmuntend heeft kunnen kwalificeren.

Deelname dit jaar vanuit 21 landen met totaal 70 Pointers en Engelse Setters.
Over 2 dagen totaal 10 kwalificaties: 6x Uitmuntend, 4x Zeer Goed.
Winnaar is geworden Bestia Del Dude (Servië), een Pointer voorgejaagd door Stefano Girandola met kwalificatie 1 Uitmuntend.
Keurmeesters waren Yves Tastet (Fr), Americo Proccaccini (It) en Guenaga (Sp).

Het weer was de toeschouwers goed gezind. De eerste dag met een temperatuur van gemiddeld 25 graden, veel te warm voor de honden en voorjagers. Dinsdag waren de omstandigheden heel veel beter, goed windje bij een temperatuur van ca. 16 graden. De meeste kwalificaties vielen dan ook de tweede dag.

Jim dos Potinhos (liep eerste dag) had een super loop maar kwam in de problemen aan het einde van zijn beurt toen hij patrijzen vast wilde zetten, maar ernstig gestoord werd door de auto's van de vele toeschouwers die tot ver in het terrein gereden waren. 

Caronte del Cangia liep in het achtste koppel een geweldige quête met een mooi eerste typisch Pointer punt. Tijdens het vervolg van zijn loop kwam hij tot een tweede voorstaan, maar daar bleken geen patrijzen (meer) te zitten. 

Alonso off Flying Free (tweede dag) had een foutloze eerste beurt en kreeg aan het einde van de dag een 'richiamo',  weder oproep. De patrijzen waren tegen het einde van de dag bij reeds invallende schemer dermate moeilijk vast te zetten, dat het hem helaas niet gelukt is te scoren.

Zo is er een einde gekomen aan de Coupe d'Europe 2019.

We maken ons nu op voor de Prix d'Excellence vandaag en het Pointerkampioenschap dat 23 en 24 zal gaan plaatsvinden, ook in de terreinen rondom Nis. Veel succes voor Jim, Caronte en Alonso!