Zondag 12 januari j.l. was het zo ver: de jaarlijkse nieuwjaarswandeling van de Nederlandse Pointer Club. Deze vond wederom plaats in de Lange Duinen van de Soesterduinen te Soest. Een geliefd wandelgebied en wederom is gebleken dat we een goede keus gemaakt hebben om daar weer terug te keren. Je wilt wel eens wat anders, maar na bestudering van andere mooie locaties viel de keuze toch weer op dit gebied.
 
We raken er een beetje aan gewend om met regen te wandelen. De dag ervoor prachtig droog weer en zondag miezerregen en fris. Maar iedereen die zich aangemeld had was keuring op tijd present voor de koek en zopie. Tja, Pointer mannen en vrouwen laten zich door een beetje regen niet zo vlug uit het veld slaan.
 
Onze Pointers konden zich weer naar hartenlust uitleven. En het viel de meesten op dat zij zo goed luisterden. Steeds kwamen ze even bij het baasje terug om te verifiëren of die er nog was en hups, foetsie waren ze weer. Ook de hele brutale Pointers op grote afstand kwamen keurig op de fluit terug. Er is gewerkt met de Pointers, dat was wel duidelijk. Gewoon allemaal heel goed onder appèl. Werkelijk prachtig om te zien.
 
Tijdens de wandeling werd flink doorgestapt onder het uitwisselen van mooie belevenissen met Pointers. Iedereen heeft zo zijn verhaal en iedereen is het er over eens: het is een geweldig fijn ras. Ik hoorde zelfs praten over bloedlijnen en het mogelijk uithuwelijken van twee aanwezige Pointers! Wie weet waar zo’n wandeling allemaal toe kan leiden.......
 
Na zo’n 1,5 uur waren we weer terug bij ons vertrekpunt, zodat we een toast konden uitbrengen op onze mooie rasvereniging: de Nederlandse Pointer Club.
 
Iedereen reuze bedankt voor de aanwezigheid, sportiviteit en enthousiasme! Tot de volgende wandeling ergens eind september.
 
Ilona Joustra
Waarnemend voorzitter