Caronte del Cangia is 24 maart 2022 uitgeroepen tot BESTE POINTER van het Internationale voorjaarsseizoen Grande Quête in Nis, Servië.
De officiële prijsuitreiking heeft aan het einde van deze tournee feestelijk plaatsgevonden op donderdagavond 24 maart j.l. in het dagelijkse trefpunt: Restaurant Refren in Mrarmor.

Caronte wint daarmee de volgende trofeeën voorjaar 2022:
- Trofee Corado Righi voor BESTE Pointer Reu van de hele tournee Grande Quête 
- Trofee Roberto Pedrazzetti voor de beste hond Pointers en Setters

Giacomo Cantoni, groot fokker, africhter en voorjager van Grande Quête Pointers en Setters, heeft aan de basis gestaan van het succes van Caronte del Cangia.
Giacomo heeft bijgedragen aan het grote plezier en dankbaarheid voor alle successen van Caronte die we in de afgelopen jaren beleefd hebben.
Zo werd Caronte in het voorjaar 2019 Vice Kampioen Europa tijdens het Pointer Kampioenschap.
Na het plotselinge overlijden van Giacomo in mei 2021 is de succes story van Caronte del Cangia voortgezet door zijn huidige trainer, Dejan Gavrilovic, die Caronte sinds juni 2021 in training heeft en daarna succesvol uitgebracht heeft in wedstrijden, zowel in de Grande Quête als in de ‘Classica’ (kwartelwedstrijden). Voorjagen is een vak, en dat hebben we graag overgelaten eerst aan Giacomo Cantoni en nu aan Dejan Gavrilovic!

Wim en Ilona Joustra