In Memoriam
Jan Willem van Dongen
29 juni 1959-26 september 2021
Ridder in de Orde van Oranje Nassau 

IMG 4058 

Maandag 28 september j.l. bereikte ons het droevige bericht, dat Jan Willem van Dongen veel te vroeg op 62-jarige leeftijd is overleden. Nadat Jan Willem lid werd van de Nederlandse Pointer Club werd hij in mei 1984 benoemd tot bestuurslid om nog in datzelfde jaar de functie van secretaris te bekleden. Dat is hij gebleven tot 1990. Van 1991 – 1996 is Jan Willem een bevlogen voorzitter geweest, die aan veel activiteiten heeft deelgenomen. Zo heeft hij o.a. een zeer grote rol gespeeld in de totstandkoming van het 50-jarig Jubileum boek van de NPC. Jan Willem was een bevlogen Pointerman en was heel trots op zijn Pointer Reu Strawberry Sefton, die uit Engeland werd geïmporteerd. De Nederlandse Pointer Club heeft veel aan Jan Willem te danken. In zijn maatschappelijke carrière heeft hij veel Bestuurlijke functies binnen de politiek bekleed. Zowel landelijk als in zijn woonplaats Dordrecht. Besturen zat hem in het bloed. Ruim 1,5 jaar geleden sprak ik hem nog telefonisch, hij was weer op zoek naar een Pointer want zijn pensioengerechtigde leeftijd was in zicht en hij wilde graag weer een kameraad hebben om samen heerlijk de natuur in te trekken. Helaas mocht het zover niet komen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn kinderen, familie en vrienden. Dat hij moge rusten in vrede.

Namens het Bestuur van de Nederlandse Pointer Club,
Ilona Joustra, voorzitter

 

 

Over de NPC

De doelstelling van de NPC is om Liefhebbers van de Pointer nader tot elkaar te brengen, om de liefhebberij voor het ras in Nederland te bevorderen en om de kwaliteit van het ras te veredelen. Wilt u hier onderdeel van uitmaken, kijk dan snel hoe u lid kunt worden. Meer informatie hierover kunt u hier vinden. 

Contact

Neem contact met ons op. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen. We zullen uw mail dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.