VELDWEDSTRIJDEN BRITSE STAANDE HONDEN

De Nederlandse Pointer Club tracht jaarlijks een aantal voorjaars- en najaarsveldwedstrijden te organiseren met als doel het werk van de staande jachthond in al zijn schoonheid te presenteren en te laten beoordelen door een deskundige jury.

Tevens zijn deze wedstrijden voor iedereen de uitgelezen kans om onze honden eens anders te bekijken.

Enkele Wedstrijdvormen zijn:

  • QUÊTE À LA FRANÇAISE SOLO OF KOPPEL WEDSTRIJDEN

Deze worden zowel in het voorjaar als najaar gehouden.
In deze wedstrijdvorm is het de bedoeling dat de honden systematisch een ruim terrein afzoeken.

In Solo wedstrijden loopt er altijd één hond, in een koppel wedstrijd lopen altijd twee honden tegelijkertijd, die elk zelfstanding het veld moeten afzoeken zonder elkaar te hinderen.

De honden lopen in de stijl van hun ras. De vier rassen Britse Staande honden, waartoe de Pointer, Engelse Setter, Gordon Setter en Ierse Setter behoren, hebben allemaal een rastypische stijl.

De wedstrijden in het voorjaar zijn altijd wedstrijden vóór het schot. Er wordt nooit wild geschoten. Men hanteert een alarm pistool.

In het najaar kennen wij wedstrijden zowel vóór het schot als na het schot. In het laatste geval wordt er wild geschoten en moet de hond het wild apporteren.

  • JEUGD WEDSTRIJD

De aanleg van de jonge hond wordt beoordeeld.

 

 

Over de NPC

De doelstelling van de NPC is om Liefhebbers van de Pointer nader tot elkaar te brengen, om de liefhebberij voor het ras in Nederland te bevorderen en om de kwaliteit van het ras te veredelen. Wilt u hier onderdeel van uitmaken, kijk dan snel hoe u lid kunt worden. Meer informatie hierover kunt u hier vinden. 

Contact

Neem contact met ons op. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen. We zullen uw mail dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.