Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van 21 mei 2023 zijn onderstaande jaarprijzen 2022 uitgereikt:

Beste bestuursleden, beste Pointer vrienden,

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van j.l. zondag werd ik na de pauze toegesproken door Theo Kerklaan en al vlug bleek wat de strekking van zijn speech was:

“….wij hebben als bestuur samen met goedkeuring van de leden NPC gemeend, Wim en Ilona Joustra te benoemen tot Erelid van de Nederlandse Pointer Club!”

Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Nederlandse Pointer Club
Locatie:
Congres- en Partycentrum ’t Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ  Nieuwegein
Zaal: FLAMINGO
030-606 44 48
www.tveerhuis.nl

Zaal open 10:00 uur
Aanvang vergadering 10:30 uur
 
 

 

QUETE DE CHASSE

24/02/23

Het jaar is nauwelijks begonnen en er wordt achter de schermen alweer hard gewerkt aan het organiseren van diverse evenementen. Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen, dat de Kampioensclubshow 2023 plaats zal vinden op zaterdag 3 juni a.s. Dit jaar zijn wij wederom te gast bij :
Kynologenclub Apeldoorn
Polderweg 5
7327 GX  Apeldoorn

Van 20 t/m 26 februari zullen er in Thessaloniki (Griekenland) het Championnat d'Europe voor Pointers plaatsvinden. Leden van de NPC die hieraan deel willen nemen, kunnen zich melden bij Ilona Joustra (voor de Coupe d'Europe bij Orweja). Voorwaarden voor deelname zijn opgenomen in het reglement van de NPC.

9/10/2022 Pointer Club Belge Diets Heur QF SOLO CAC-CACIT tous Brittanique
 
1EXC CAC-CACIT Rinjy De Landa Gori Prop Kevin Hoogveld
2TB Mozza De Landa Gori Prop Thibaut Belison
3TB Sharptails Athos (LUC) Prop Lia Harms-Bullens
Keurmeesters: Didier Horman en Freddy Indekeu

 

Tijdens een keurmeestersoverleg van vorige week is gebleken dat op een wedstrijd in het voorjaar van 2022 enkele deelnemers geen werkboekje bij zich hadden . 

Indien dit vooraf bekend was geweest, hadden zij niet mogen meedoen aan de wedstrijd.

∗20 mei 1952     ✝︎24 juli 2022

PAARDEN, MIJN PASSIE

Zo begonnen steevast haar vele enthousiaste Facebook berichten over de grote successen met haar paardenfokkerij.
Enkele namen, die ik mij herinner, zijn o.a. Quirine en Junior de Pomme, maar er zijn nog veel meer namen, die in dit beroemde rijtje thuishoren.
Ook in de Pointerfokkerij heeft Leneke zich niet onbetuigd gelaten en heeft via de Nederlandse Pointer Club met haar van oorsprong Franse teef Eléa de la Garenne d’Armagnac tweemaal een nestje gefokt evenals met de dochter van Eléa, Marguerite.
Leneke heeft eveneens succesvol jarenlang haar Hondenhotel Zwanenburg geleid. Wat Leneke ook aanpakte, zij deed dat met veel passie en professionaliteit.
Leneke is een aantal jaren ziek geweest, maar ze klaagde nooit. Bleef altijd optimistisch, dapper vechtend tegen het onvermijdelijke. Dat slechte bericht bereikte ons 27 juli j.l. Wij zijn zeer verdrietig en zullen haar enorm gaan missen.
Rust in vrede lieve, lieve Leneke

Namens het Bestuur Nederlandse Pointer Club
Ilona Joustra, Voorzitter

Hieronder een overzicht van de verschillende winnaars van de clubmatch van 2022. De volledige uitslag kunt u hier vinden.

BOB Ch. Hipoint Semper Sursum (links) en BOS Quodian’s Bora (rechts)

Na zich 7 jaar ingezet te hebben voor de NPC, heeft Elly 't Lam besloten om bij het beëindigen van haar termijn als secretaris, zich niet meer verkiesbaar te stellen. Het bestuur bedankt haar hartelijk voor al het werk wat zij voor de NPC gedaan heeft. Uit handen van voorzitter Ilona Joustra ontving zij een bos rozen.
Tijdens de ALV is ook een nieuw lid tot het bestuur aangetreden. We verwelkomen Marjan Holwerda van harte als nieuw algemeen bestuurslid van de NPC.

Van 28-30 oktober 2022 zullen de Wereldkampioenschappen Jacht met Staande Hond en St Hubert en het WK voor Spaniels worden gehouden in Servië.
Voor de wereldkampioenschappen kan een team van zowel 4 Continentaal staande honden als 4 Britse staande honden worden uitgezonden. Voor de Hubertusjacht kunnen per land drie teams worden ingeschreven. Een team bestaande uit twee jagers met elk een staande hond; een team bestaande uit twee jagers met elk een spaniel en een team bestaande uit twee dames met elk òf een spaniel òf een staande hond.

Voorjagers van staande honden, die deel uit willen maken van het Nederlands team en jagers, in het bezit van een geldige jachtakte, die belangstelling hebben om deel te nemen aan de Hubertusjacht dienen zich voor 15 september a.s. aan te melden bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voorjagers dienen daarbij de behaalde kwalificaties van de opgegeven hond van het afgelopen jaar op te geven. Wanneer de hond wordt voorgejaagd door iemand anders dan de eigenaar dan dient dit duidelijk te worden vermeld. Ook dient in dat geval te worden vermeld door wie de hond werd voorgejaagd toen de opgegeven kwalificaties werd behaald.

Selectie procedure voor afvaardiging naar Europese en Wereldkampioenschappen

Op zaterdag 21 mei 2022 zullen de Vereniging van Liefhebbers van de Engelse Setter (VES), Gordon Setter Vereniging Nederland (GSVN), Ierse Setter Vereniging (ISV) en de Nederlandse Pointer Club (NPC) gezamenlijk hun (Kampioenschaps) Clubmatch houden, ook wel de Britse Staande Hondenshow genaamd. De show zal plaatsvinden op het prachtige terrein van de Apeldoornse Kynologen Club, Polderweg 5, 7327 GX te Apeldoorn. Hieronder vindt u het tijdschema (uiteraard is dit slechts een indicatie). 

Onze Maestro Peter Bahlke is ons op 1 mei j.l. ontvallen.
Wij zijn Peter veel dank verschuldigd, zijn kennis overdracht op veldwerk gebied was ongeëvenaard. Van mei 2006 - mei 2013 is Peter voorzitter van de Nederlandse Pointer geweest, en was vele jaren Chef d’Equipe voor Nederlandse deelname aan kampioenschappen in het buitenland.
 
Bedankt Peter voor al het plezier en de belevenissen die je Britse Staande Hondenvrienden met je hebben mogen beleven.
 
Namens ons allen: R.I.P. Peter.
 
Nederlandse Pointer Club,
 
Ilona Joustra, Voorzitter
 

INSCHRIJVING VOOR DE BRITSE STAANDE HONDENSHOW IS GEOPEND!

Eindelijk is het weer zo ver. De Nederlandse Pointer Club kan na twee jaar pauze haar leden eindelijk weer oproepen om in te schrijven voor de Kampioensclubmatch van 21 mei a.s. in Apeldoorn. Een mooie gelegenheid voor Pointer liefhebbers om elkaar weer eens te ontmoeten om het laatste nieuws over Pointers met elkaar uit te kunnen wisselen.

Het leukste is natuurlijk als iedereen aan de clubmatch mee zou doen en zijn/haar Pointer aan de keurmeester en het publiek te tonen. Alle Pointers met stamboom, die ingeschreven staan in een erkend Stamboek (NHSB, LOSH, LOI, LOF, BEK, JR etc etc) kunnen inschrijven in een categorie, zoals op het inschrijfformulier staat aangegeven.

Caronte del Cangia is 24 maart 2022 uitgeroepen tot BESTE POINTER van het Internationale voorjaarsseizoen Grande Quête in Nis, Servië.
De officiële prijsuitreiking heeft aan het einde van deze tournee feestelijk plaatsgevonden op donderdagavond 24 maart j.l. in het dagelijkse trefpunt: Restaurant Refren in Mrarmor.

Caronte wint daarmee de volgende trofeeën voorjaar 2022:
- Trofee Corado Righi voor BESTE Pointer Reu van de hele tournee Grande Quête 
- Trofee Roberto Pedrazzetti voor de beste hond Pointers en Setters