Op zaterdag 21 mei 2022 zullen de Vereniging van Liefhebbers van de Engelse Setter (VES), Gordon Setter Vereniging Nederland (GSVN), Ierse Setter Vereniging (ISV) en de Nederlandse Pointer Club (NPC) gezamenlijk hun (Kampioenschaps) Clubmatch houden, ook wel de Britse Staande Hondenshow genaamd. De show zal plaatsvinden op het prachtige terrein van de Apeldoornse Kynologen Club, Polderweg 5, 7327 GX te Apeldoorn. Hieronder vindt u het tijdschema (uiteraard is dit slechts een indicatie). 

Onze Maestro Peter Bahlke is ons op 1 mei j.l. ontvallen.
Wij zijn Peter veel dank verschuldigd, zijn kennis overdracht op veldwerk gebied was ongeëvenaard. Van mei 2006 - mei 2013 is Peter voorzitter van de Nederlandse Pointer geweest, en was vele jaren Chef d’Equipe voor Nederlandse deelname aan kampioenschappen in het buitenland.
 
Bedankt Peter voor al het plezier en de belevenissen die je Britse Staande Hondenvrienden met je hebben mogen beleven.
 
Namens ons allen: R.I.P. Peter.
 
Nederlandse Pointer Club,
 
Ilona Joustra, Voorzitter
 

INSCHRIJVING VOOR DE BRITSE STAANDE HONDENSHOW IS GEOPEND!

Eindelijk is het weer zo ver. De Nederlandse Pointer Club kan na twee jaar pauze haar leden eindelijk weer oproepen om in te schrijven voor de Kampioensclubmatch van 21 mei a.s. in Apeldoorn. Een mooie gelegenheid voor Pointer liefhebbers om elkaar weer eens te ontmoeten om het laatste nieuws over Pointers met elkaar uit te kunnen wisselen.

Het leukste is natuurlijk als iedereen aan de clubmatch mee zou doen en zijn/haar Pointer aan de keurmeester en het publiek te tonen. Alle Pointers met stamboom, die ingeschreven staan in een erkend Stamboek (NHSB, LOSH, LOI, LOF, BEK, JR etc etc) kunnen inschrijven in een categorie, zoals op het inschrijfformulier staat aangegeven.

Caronte del Cangia is 24 maart 2022 uitgeroepen tot BESTE POINTER van het Internationale voorjaarsseizoen Grande Quête in Nis, Servië.
De officiële prijsuitreiking heeft aan het einde van deze tournee feestelijk plaatsgevonden op donderdagavond 24 maart j.l. in het dagelijkse trefpunt: Restaurant Refren in Mrarmor.

Caronte wint daarmee de volgende trofeeën voorjaar 2022:
- Trofee Corado Righi voor BESTE Pointer Reu van de hele tournee Grande Quête 
- Trofee Roberto Pedrazzetti voor de beste hond Pointers en Setters

De Coupe d’Europe voor Britse Staande Honden zal in 2022 worden gehouden in de velden rond Marchena (Spanje) op 13 en 14 februari.

Namens Nederland zullen onderstaande Britse staande honden worden afgevaardigd:

  • Nicolas Simeons Team, Engelse setter, E/Elly ’t Lam, V/E.Pezzotta
  • Caronte del Cangia, Pointer, E/Ilona Joustra, V/D. Gavrilovic

Per 1 december 2020 heeft de volgende wijziging plaatsgevonden in het Kynologisch reglement (het Basisreglement Welzijn en Gezondheid) en moet worden opgevolgd. Artikel VIII.2 is aangevuld met “haar halfbroer”. Een teef mag niet worden gedekt door haar grootvader, haar vader, haar broer, haar halfbroer, haar zoon of haar kleinzoon. Het Verenigingsfokreglement kunt u vinden op deze pagina.

Het bestuur van de NPC wil iedereen via deze weg een goed uiteinde wensen!

Kerstgroet NPC

Hierbij de voorlopige veldwedstrijd kalender voor Nederland voor 2022. De definitieve kalender zal tzt op de site van Orweja gepubliceerd worden.

Van 30 januari tot 18 februari zijn er aantal Grande Cerca en Caccia Starne wedstrijden in Spanje, waaronder een aantal kampioenschappen. 

10 februari Coppa Espana
11 februari Prix d‘Excellence 
13 en 14 februari Coppa Europa
15 t/m 18 februari Championnat d'Europe
 

Ons clublid Thomas Peltey heeft een Pointer die zeer succesvol aan Bécasse (houtsnip) wedstrijden in Frankrijk heeft deelgenomen.
Binnen enkele dagen is Negrita de Capagut geplaatst in de solo wedstrijden met een 1U en een 1U/CACT. 

In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij.
De nieuwe regels voor Identificatie & Regist ratie (I&R) Hond moet zorgen voor een betere controle op de hondenhandel, zodat illegale en malafide hondenhandel beter kan worden aangepakt. In dit
nieuwe systeem worden de fokker, importeur, dierenarts of chipper geregistreerd. Het is dan direct duidelijk waar de hond vandaan komt, en van wie de hond een chip en paspoort kreeg. Klik hier voor mee informatie..


In 2020 konden we nog rekenen op financiële steun middels advertenties van Anicura en Jachthuis Leimuiden, maar voor het jaar 2021 moeten wij hun steun helaas missen. Wij danken hen uiteraard voor hun trouwe bijdrage .

Het valt niet mee om in deze tijd bedrijven of particulieren te interesseren voor plaatsing van een advertentie in onze Pointerklanken,  maar we proberen het toch:

In Memoriam
Jan Willem van Dongen
29 juni 1959-26 september 2021
Ridder in de Orde van Oranje Nassau 

Op de ALV van 12 september 2021 zijn de jaarprijzen over het voorgaande jaar uitgereikt. 
Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Beste leden van de NPC,

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse ALV van de NPC op 12 september 2021.

In overleg met de deelnemende verenigingen van de Britse Staande Hondenshow (BSH) hebben we besloten om deze show af te gelasten en door te schuiven naar 2022. Onder de huidige corona-maatregelen zijn wij van mening dat we geen BSH kunnen organiseren die recht doet aan de sfeer en het plezier van de deelnemers, zoals we dat bij de BSH inmiddels gewend zijn. Dat is in onze ogen niet haalbaar met opgelegde beperkingen zoals tijdsloten en 1 hond = 1 begeleider en zonder bezoekers.
Inmiddels wordt o.a. in overleg met de keurmeesters gezocht naar een geschikte datum in 2022.

In memoriam Ad Baijens

EINDELIJK, de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering NPC kan Corona-proof op 28 juni a.s. gehouden worden!
Plaats van samenkomst: Brasserie De Soester Duinen, Soesterbergsestraat 188, 3768 MD in Soest.
Tijdstip: 10:30 uur.
Klik op onderstaande link voor meer informatie. De agenda heeft u in de mail mogen ontvangen.
 
Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het Covid-19 virus en de berichtgeving van de Raad van Beheer, dat alle evenementen heeft geannuleerd tot juni, hebben de besturen van de drie rasverenigingen besloten om (uit voorzorg voor een ieders gezondheid) ook de Britse Staande Hondenshow voor 13 juni 2020 te annuleren. Daarnaast worden ook beide voorjaarsveldwedstrijden van de NPC op 11 en 25 april geannuleerd (Waterlandkerkje en St. Annaland) en de jaarlijkse ALV. 

Lees hieronder de nieuwsbrief van de Raad van Beheer.