Tijdens een keurmeestersoverleg van vorige week is gebleken dat op een wedstrijd in het voorjaar van 2022 enkele deelnemers geen werkboekje bij zich hadden . 

Indien dit vooraf bekend was geweest, hadden zij niet mogen meedoen aan de wedstrijd.

∗20 mei 1952     ✝︎24 juli 2022

PAARDEN, MIJN PASSIE

Zo begonnen steevast haar vele enthousiaste Facebook berichten over de grote successen met haar paardenfokkerij.
Enkele namen, die ik mij herinner, zijn o.a. Quirine en Junior de Pomme, maar er zijn nog veel meer namen, die in dit beroemde rijtje thuishoren.
Ook in de Pointerfokkerij heeft Leneke zich niet onbetuigd gelaten en heeft via de Nederlandse Pointer Club met haar van oorsprong Franse teef Eléa de la Garenne d’Armagnac tweemaal een nestje gefokt evenals met de dochter van Eléa, Marguerite.
Leneke heeft eveneens succesvol jarenlang haar Hondenhotel Zwanenburg geleid. Wat Leneke ook aanpakte, zij deed dat met veel passie en professionaliteit.
Leneke is een aantal jaren ziek geweest, maar ze klaagde nooit. Bleef altijd optimistisch, dapper vechtend tegen het onvermijdelijke. Dat slechte bericht bereikte ons 27 juli j.l. Wij zijn zeer verdrietig en zullen haar enorm gaan missen.
Rust in vrede lieve, lieve Leneke

Namens het Bestuur Nederlandse Pointer Club
Ilona Joustra, Voorzitter

Hieronder een overzicht van de verschillende winnaars van de clubmatch van 2022. De volledige uitslag kunt u hier vinden.

BOB Ch. Hipoint Semper Sursum (links) en BOS Quodian’s Bora (rechts)

Na zich 7 jaar ingezet te hebben voor de NPC, heeft Elly 't Lam besloten om bij het beëindigen van haar termijn als secretaris, zich niet meer verkiesbaar te stellen. Het bestuur bedankt haar hartelijk voor al het werk wat zij voor de NPC gedaan heeft. Uit handen van voorzitter Ilona Joustra ontving zij een bos rozen.
Tijdens de ALV is ook een nieuw lid tot het bestuur aangetreden. We verwelkomen Marjan Holwerda van harte als nieuw algemeen bestuurslid van de NPC.

Van 28-30 oktober 2022 zullen de Wereldkampioenschappen Jacht met Staande Hond en St Hubert en het WK voor Spaniels worden gehouden in Servië.
Voor de wereldkampioenschappen kan een team van zowel 4 Continentaal staande honden als 4 Britse staande honden worden uitgezonden. Voor de Hubertusjacht kunnen per land drie teams worden ingeschreven. Een team bestaande uit twee jagers met elk een staande hond; een team bestaande uit twee jagers met elk een spaniel en een team bestaande uit twee dames met elk òf een spaniel òf een staande hond.

Voorjagers van staande honden, die deel uit willen maken van het Nederlands team en jagers, in het bezit van een geldige jachtakte, die belangstelling hebben om deel te nemen aan de Hubertusjacht dienen zich voor 15 september a.s. aan te melden bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voorjagers dienen daarbij de behaalde kwalificaties van de opgegeven hond van het afgelopen jaar op te geven. Wanneer de hond wordt voorgejaagd door iemand anders dan de eigenaar dan dient dit duidelijk te worden vermeld. Ook dient in dat geval te worden vermeld door wie de hond werd voorgejaagd toen de opgegeven kwalificaties werd behaald.

Selectie procedure voor afvaardiging naar Europese en Wereldkampioenschappen

Op zaterdag 21 mei 2022 zullen de Vereniging van Liefhebbers van de Engelse Setter (VES), Gordon Setter Vereniging Nederland (GSVN), Ierse Setter Vereniging (ISV) en de Nederlandse Pointer Club (NPC) gezamenlijk hun (Kampioenschaps) Clubmatch houden, ook wel de Britse Staande Hondenshow genaamd. De show zal plaatsvinden op het prachtige terrein van de Apeldoornse Kynologen Club, Polderweg 5, 7327 GX te Apeldoorn. Hieronder vindt u het tijdschema (uiteraard is dit slechts een indicatie). 

Onze Maestro Peter Bahlke is ons op 1 mei j.l. ontvallen.
Wij zijn Peter veel dank verschuldigd, zijn kennis overdracht op veldwerk gebied was ongeëvenaard. Van mei 2006 - mei 2013 is Peter voorzitter van de Nederlandse Pointer geweest, en was vele jaren Chef d’Equipe voor Nederlandse deelname aan kampioenschappen in het buitenland.
 
Bedankt Peter voor al het plezier en de belevenissen die je Britse Staande Hondenvrienden met je hebben mogen beleven.
 
Namens ons allen: R.I.P. Peter.
 
Nederlandse Pointer Club,
 
Ilona Joustra, Voorzitter
 

INSCHRIJVING VOOR DE BRITSE STAANDE HONDENSHOW IS GEOPEND!

Eindelijk is het weer zo ver. De Nederlandse Pointer Club kan na twee jaar pauze haar leden eindelijk weer oproepen om in te schrijven voor de Kampioensclubmatch van 21 mei a.s. in Apeldoorn. Een mooie gelegenheid voor Pointer liefhebbers om elkaar weer eens te ontmoeten om het laatste nieuws over Pointers met elkaar uit te kunnen wisselen.

Het leukste is natuurlijk als iedereen aan de clubmatch mee zou doen en zijn/haar Pointer aan de keurmeester en het publiek te tonen. Alle Pointers met stamboom, die ingeschreven staan in een erkend Stamboek (NHSB, LOSH, LOI, LOF, BEK, JR etc etc) kunnen inschrijven in een categorie, zoals op het inschrijfformulier staat aangegeven.

Caronte del Cangia is 24 maart 2022 uitgeroepen tot BESTE POINTER van het Internationale voorjaarsseizoen Grande Quête in Nis, Servië.
De officiële prijsuitreiking heeft aan het einde van deze tournee feestelijk plaatsgevonden op donderdagavond 24 maart j.l. in het dagelijkse trefpunt: Restaurant Refren in Mrarmor.

Caronte wint daarmee de volgende trofeeën voorjaar 2022:
- Trofee Corado Righi voor BESTE Pointer Reu van de hele tournee Grande Quête 
- Trofee Roberto Pedrazzetti voor de beste hond Pointers en Setters

De Coupe d’Europe voor Britse Staande Honden zal in 2022 worden gehouden in de velden rond Marchena (Spanje) op 13 en 14 februari.

Namens Nederland zullen onderstaande Britse staande honden worden afgevaardigd:

  • Nicolas Simeons Team, Engelse setter, E/Elly ’t Lam, V/E.Pezzotta
  • Caronte del Cangia, Pointer, E/Ilona Joustra, V/D. Gavrilovic

Per 1 december 2020 heeft de volgende wijziging plaatsgevonden in het Kynologisch reglement (het Basisreglement Welzijn en Gezondheid) en moet worden opgevolgd. Artikel VIII.2 is aangevuld met “haar halfbroer”. Een teef mag niet worden gedekt door haar grootvader, haar vader, haar broer, haar halfbroer, haar zoon of haar kleinzoon. Het Verenigingsfokreglement kunt u vinden op deze pagina.

Het bestuur van de NPC wil iedereen via deze weg een goed uiteinde wensen!

Kerstgroet NPC

Hierbij de voorlopige veldwedstrijd kalender voor Nederland voor 2022. De definitieve kalender zal tzt op de site van Orweja gepubliceerd worden.

Van 30 januari tot 18 februari zijn er aantal Grande Cerca en Caccia Starne wedstrijden in Spanje, waaronder een aantal kampioenschappen. 

10 februari Coppa Espana
11 februari Prix d‘Excellence 
13 en 14 februari Coppa Europa
15 t/m 18 februari Championnat d'Europe
 

Ons clublid Thomas Peltey heeft een Pointer die zeer succesvol aan Bécasse (houtsnip) wedstrijden in Frankrijk heeft deelgenomen.
Binnen enkele dagen is Negrita de Capagut geplaatst in de solo wedstrijden met een 1U en een 1U/CACT. 

In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij.
De nieuwe regels voor Identificatie & Regist ratie (I&R) Hond moet zorgen voor een betere controle op de hondenhandel, zodat illegale en malafide hondenhandel beter kan worden aangepakt. In dit
nieuwe systeem worden de fokker, importeur, dierenarts of chipper geregistreerd. Het is dan direct duidelijk waar de hond vandaan komt, en van wie de hond een chip en paspoort kreeg. Klik hier voor mee informatie..


In 2020 konden we nog rekenen op financiële steun middels advertenties van Anicura en Jachthuis Leimuiden, maar voor het jaar 2021 moeten wij hun steun helaas missen. Wij danken hen uiteraard voor hun trouwe bijdrage .

Het valt niet mee om in deze tijd bedrijven of particulieren te interesseren voor plaatsing van een advertentie in onze Pointerklanken,  maar we proberen het toch:

In Memoriam
Jan Willem van Dongen
29 juni 1959-26 september 2021
Ridder in de Orde van Oranje Nassau 

Op de ALV van 12 september 2021 zijn de jaarprijzen over het voorgaande jaar uitgereikt. 
Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Beste leden van de NPC,

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse ALV van de NPC op 12 september 2021.