In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij.
De nieuwe regels voor Identificatie & Regist ratie (I&R) Hond moet zorgen voor een betere controle op de hondenhandel, zodat illegale en malafide hondenhandel beter kan worden aangepakt. In dit
nieuwe systeem worden de fokker, importeur, dierenarts of chipper geregistreerd. Het is dan direct duidelijk waar de hond vandaan komt, en van wie de hond een chip en paspoort kreeg. Klik hier voor mee informatie..


In 2020 konden we nog rekenen op financiële steun middels advertenties van Anicura en Jachthuis Leimuiden, maar voor het jaar 2021 moeten wij hun steun helaas missen. Wij danken hen uiteraard voor hun trouwe bijdrage .

Het valt niet mee om in deze tijd bedrijven of particulieren te interesseren voor plaatsing van een advertentie in onze Pointerklanken,  maar we proberen het toch:

In Memoriam
Jan Willem van Dongen
29 juni 1959-26 september 2021
Ridder in de Orde van Oranje Nassau 

Op de ALV van 12 september 2021 zijn de jaarprijzen over het voorgaande jaar uitgereikt. 
Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Beste leden van de NPC,

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse ALV van de NPC op 12 september 2021.

In overleg met de deelnemende verenigingen van de Britse Staande Hondenshow (BSH) hebben we besloten om deze show af te gelasten en door te schuiven naar 2022. Onder de huidige corona-maatregelen zijn wij van mening dat we geen BSH kunnen organiseren die recht doet aan de sfeer en het plezier van de deelnemers, zoals we dat bij de BSH inmiddels gewend zijn. Dat is in onze ogen niet haalbaar met opgelegde beperkingen zoals tijdsloten en 1 hond = 1 begeleider en zonder bezoekers.
Inmiddels wordt o.a. in overleg met de keurmeesters gezocht naar een geschikte datum in 2022.

In memoriam Ad Baijens

EINDELIJK, de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering NPC kan Corona-proof op 28 juni a.s. gehouden worden!
Plaats van samenkomst: Brasserie De Soester Duinen, Soesterbergsestraat 188, 3768 MD in Soest.
Tijdstip: 10:30 uur.
Klik op onderstaande link voor meer informatie. De agenda heeft u in de mail mogen ontvangen.
 
Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het Covid-19 virus en de berichtgeving van de Raad van Beheer, dat alle evenementen heeft geannuleerd tot juni, hebben de besturen van de drie rasverenigingen besloten om (uit voorzorg voor een ieders gezondheid) ook de Britse Staande Hondenshow voor 13 juni 2020 te annuleren. Daarnaast worden ook beide voorjaarsveldwedstrijden van de NPC op 11 en 25 april geannuleerd (Waterlandkerkje en St. Annaland) en de jaarlijkse ALV. 

Lees hieronder de nieuwsbrief van de Raad van Beheer.

Deze video geeft u een kijkje achter de schermen van het werk van de Britse Staande Honden. 

Gebitsproblemen bij honden en katten verdienen alle aandacht

Gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan je denkt. Daarom vragen we elk jaar in februari aandacht voor dit probleem tijdens de Maand van de Gebitsverzorging.

U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken bij de veldwedstrijden georganiseerd door de Nederlandse Pointer Club. Zo kunt u kennis maken met veldwerk van de Britse Staande Honden. Onderstaand volgt een overzicht van de drie wedstrijddata en plaats van samenkomst:

Zondag 12 januari j.l. was het zo ver: de jaarlijkse nieuwjaarswandeling van de Nederlandse Pointer Club. Deze vond wederom plaats in de Lange Duinen van de Soesterduinen te Soest. Een geliefd wandelgebied en wederom is gebleken dat we een goede keus gemaakt hebben om daar weer terug te keren. Je wilt wel eens wat anders, maar na bestudering van andere mooie locaties viel de keuze toch weer op dit gebied.

Hierbij een vrolijke video van een groep Pointers op het strand in Oostende. Geniet ervan!!

Beste Pointervrienden,

Allereerst willen wij onze leden, hun naasten en alle Pointer liefhebbers de allerbeste wensen zenden voor een mooi, sportief en bovenal gezond nieuw jaar 2020! Daarnaast nodigen wij u hartelijk uit voor de traditionele NIEUWJAARS POINTER WANDELING ZONDAG 12 JANUARI a.s.

Hier kunt u een video bekijken van Pointers en Setters die meedoen in de grande cerca, de meesterklasse als het op veldwerk aankomt. Geniet ervan!!!

Hier kunt u een video bekijken over de Pointer. De video is in het Italiaans, maar de beelden spreken voor zich. Geniet ervan!!!

Het Europees Kampioenschap op houtsnip voor Pointers zal dit jaar gehouden worden in Griekenland.

The English pointer has been promoted for field and bench competitions in the Netherlands for more than 120 years. After setbacks from both world wars, there was a revival in the mid 1960s with imports primarily from Denmark and England, as well as continued cooperation across the borders to Belgium and Germany. Some Italian blood lines also found their way to the Netherlands. In the mid 1980s the Nederlandse Pointer Club joined the Pointer Club International, which gained more insight and access to the European Pointer Championships, both in Quête de Chasse and in Grande Quête trials.