Helaas komt het wel eens voor dat er voor een (wat) oudere Pointer  een andere baas gezocht wordt of gezocht moet worden.

De vereniging heeft daartoe een gedragslijn ontwikkeld:

  • De herplaatsing maakt onderdeel uit van de Pup- en Rasinformatie.
  • Alle Pointers  die aangeboden worden (mits in het bezit van een stamboom), of ze nu binnen of buiten het fokreglement gefokt zijn, komen in aanmerking voor bemiddeling.
  • De "aanbieder" ’van de hond dient de eigenaar te zijn , voor de aanbieders die geen lid zijn van de vereniging wordt een bemiddelingsbijdrage gevraagd van 75,- euro
  • De "aanbieder" vermeldt zoveel mogelijk gegevens van de hond op de vragenlijst die hem wordt toegestuurd.
  • Na ontvangst van dit formulier, samen met een kopie van de stamboom, en de eventuele betaling van de bemiddelingsbijdrage gaat de bemiddeling van start.
  • Van de "geïnteresseerde" wordt behalve de persoonlijke gegevens, de voorkeur voor een reu of teef en de minimale en maximale leeftijd van de hond die opgenomen kan worden genoteerd.
  • De gegevens van de aangeboden hond worden doorgegeven aan de "geïnteresseerde" en wordt, indien gewenst, naam en telefoonnummer van de "aanbieder" gegeven.
  • De vereniging legt dus alleen maar het contact en bemoeit zich niet met de verdere afhandeling (ook niet op financieel gebied), wel zijn we beschikbaar voor advies en de beantwoording van eventuele vragen.
  • De te herplaatsen Pointers worden indien mogelijk met foto vermeld op de website, facebook en indien van toepassing in het periodiek “Pointerklanken”

Mocht u geïnteresseerd zijn in een Pointer die herplaatst moet worden, kunt u contact opnemen met 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Over de NPC

De doelstelling van de NPC is om Liefhebbers van de Pointer nader tot elkaar te brengen, om de liefhebberij voor het ras in Nederland te bevorderen en om de kwaliteit van het ras te veredelen. Wilt u hier onderdeel van uitmaken, kijk dan snel hoe u lid kunt worden. Meer informatie hierover kunt u hier vinden. 

Contact

Neem contact met ons op. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen. We zullen uw mail dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.